The owners of this four bedroom Victorian house, untouched since the Seventies, requested PMA to open up the space and to make the garden become part of their living space.


Paul McAneary Architects’ major challenge was to create large spaces and huge hidden storage without spoiling the clean lines.  They got rid of all unnecessary walls and corridors forcing linear movements and they proposed a ‘loop plan’ that encourages fluidity and efficiency instead. PMA raised the garden to the kitchen floor level to create continuity, designed and placed benches and planters at an angle that creates a false perspective making the garden appear deeper. They created floor-to-ceiling cupboard walls in the kitchen that are sleek and affordable by using Ikea carcasses fitted with high quality doors in the place they are mostly seen. Quality surfaces on the outside white doors and concealed light above them bounce light around the space at night and especially during the day.

profileprofile.htmlprofile.htmlshapeimage_1_link_0
newsnews.htmlnews.htmlshapeimage_2_link_0
projectsprojects.htmlprojects.htmlshapeimage_3_link_0
aboutabout.htmlabout.htmlshapeimage_4_link_0
residentialresidential.htmlresidential.htmlshapeimage_5_link_0
designdesign.htmldesign.htmlshapeimage_6_link_0
cultural / comcultural_commercial.htmlcultural_commercial.htmlshapeimage_7_link_0
portfolio selectionportfolio_selection.htmlportfolio_selection.htmlshapeimage_8_link_0
ftp siteftp_site.htmlftp_site.htmlshapeimage_9_link_0
teamteam_1.htmlteam_1.htmlshapeimage_10_link_0
contactcontact.htmlcontact.htmlshapeimage_11_link_0
presspress_4.htmlpress_4.htmlshapeimage_12_link_0
recruitmentrecruitment.htmlrecruitment.htmlshapeimage_13_link_0
videos  videos.htmlvideos.htmlshapeimage_14_link_0
books  books.htmlbooks.htmlshapeimage_15_link_0